Espardenyada
  • 8

  

Afegeix la teua definició per a aquesta paraula

Afig la teua definició per a aquesta paraula

Aportacions dels nostres usuaris

  • 1. Colp d'espardenya.

    2. Paraula valenciana o d'aire avalencianat que es diu quan parles en una altra llengua. "me gustan mucho las "cujas" de pollo, los "cocotitos" de tomate y también los de verduras". En el nostre exemple, las "cujas" i els "cocotitos" són dues espardenyades perquè el parlant no sap que "cuixa" i "cocotet" són "muslo" i "empanadilla" en espanyol pren la paraula catalana i la mig acastellana com pot (el so -ix- sol donar j (kh) en espanyol i l'acabament -et sol ser -ito en l'espanyol de l'escola).

    Espardenyada és el contrari de "sabatada". Una sabatada, a banda d'un colp de sabatada, és una paraula forastera dins d'una frase catalana (exemple possible: la fallera major cria pardalets en "khaules" (ací, el parlant no sap o no recorda que la "jaula" espanyola correspon a la "gàbia" catalana pren la paraula forastera i la valencianitza com bonament pot).

    Tradicionalment, l'espardenyada era un valencianisme inclòs en una frase espanyola i la sabatada era un castellanisme inclòs en una frase valenciana. Això, segons la informació que he rebut, limitada al País Valencià.

    Hui, com que la llengua que ens fa salivera i que avança en marxa triomfal entre els provincians és l'anglés, doncs supose que es pot aplicar també a l'anglés.


    Rafel, València

Milmots

Milmots és una eina interactiva que naix a partir del gust per les nostres paraules i per les ganes de comunicar-nos-les. Vet ací una nova manera de difondre, de conèixer i de compartir el nostre lèxic, les nostres paraules, associades als nostres pobles i les nostres comarques. Les consultes, la participació i la interactuació col·lectiva són les maneres que té Milmots d'apropar-nos allò que més ens caracteritza; els nostres mil mots dels nostres mil llocs.